Monica Gubernat a interzis difuzarea online a sedintei CNA din 04 August

Monica Gubernat a interzis difuzarea online a sedintei CNA din 04 August sub pretextul ca nu a fost informata inainte de aceasta actiune. Sustinatorul transmisiei in direct este Valentin-Alexandru JUCAN care a reusit sa convinga votarea unui regulament de ordine interioara care permite si obliga difuzarea online a sedintelor CNA pentru asigurarea transparentei acestei institutii.

Pe contul de facebook Valentin-Alexandru JUCAN anunta ca:

“La începutul ședinței de astăzi a C.N.A., Monica Gubernat, membru al Consiliului, a cerut sistarea transmisiunii online a lucrărilor. Este un abuz, în condițiile în care Regulamentul de organizare și funcționare al C.N.A., art. 27, alin. 7, prevede faptul că ședințele Consiliului se transmit online pe pagina oficială a instituției.
Gestul Monicăi Gubernat, girat de Laura Georgescu, reprezintă o nouă demonstrație că NU se dorește transparentizarea instituției, mizeriile politice trebuind să fie ascunse. O astfel de atitudine reprezintă o palmă dată publicului și jurnaliștilor.”

ActiveWatch și Centrul pentru Jurnalism Independent au sesizat sesizează comisiile de cultură ale Parlamentului în legătură cu purtarea abuzivă a Monicăi Gubernat si solicita sa fie îndepărtate orice obstacole din calea transparentizării activității CNA.

Sedintele CNA ar trebui sa fie vizionate online la adresa cna.ro/stream/stream in fiecare Marti si Joi de la ora 10:00, atunci cand sunt programate sedintele.

Au trecut mai bine de doi ani de la incercarile lui Valentin Jucan de a transmite in direct pe internet sedintele CNA. In 2014 au votat impotriva transmisiei live pe site ul CNA a sedintelor, implicit pentru transparenta si accesul publicului la sedintele PUBLICE ale CNA,  Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu,Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Presedinta CNA, Laura Georgescu, a votat in 2014 contra transmisiei online. Detalii puteti citi aici Cearta si cenzura la CNA.

In 2015 Laura Georgescu a fost pusă sub urmărire penală de procurorii DNA sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– abuz în serviciu, în formă continuată (17 acte materiale),
– instigarea la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (17 acte materiale).

Detalii puteti citi aici Laura Georgescu a fost pusă sub urmărire penală de procurorii DNA si REALITATEA TV: Coruptie si santaj la CNA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *