Cearta si cenzura la CNA

Dupa ce Valentin Jucan a decis sa transmita sedintele CNA in direct pe contul de Facebook, avand motivatia ca acestea sunt publice si deci pot fi retransmise pentru ca publicul sa aiba acces la ele, a aparut un scandal in presa din care imaginea presedintei a iesit destul de sifonata datorita fotografiei realizate de catre jurnalistul Nicu Dîrdîiac care surprinde momentul cand presedinta CNA smulge camera web de la laptopul domnului Valentin Jucan, cand acesta nu se afla in incapere, ca urmare a unei plangeri venite din partea reprezentantei Antena 3. De mentionat ca in sedinta respectiva se discuta prelungirea licentei postului Antena 3 cu inca 9 ani.

Pentru a spala imaginea sifonata sefa CNA, Laura Georgescu, anunta in presa ca sedintele CNA urmeaza sa fie transmise online pe site ul oficial a CNA, urmand ca azi sa se realizeze prima transmisie test si sa se supuna la vot daca membrii consiliului aproba transmisia online si in direct pe site ul institutiei dar surprinzator cand se supune la vot, doamna Laura Georgescu voteaza IMPOTRIVA transmisiei live pe site ul institutiei. Tot in cadrul sedintei, reprezentatul USL se arata deranjat de zgomotul aparatului foto detinut de catre reporterul de la EVZ, acelasi Nicu Dîrdîiac care a surprins momentul smulgerii camerii web a domnului Valentin Jucan de catre presedinta CNA

Situatia a fost reclamata la comisia de cultura a Senatului care, conform ziarului Evenimentul Zilei, a ales sa musamalizeze cazul, explicatiile oferite de catre presedintele comisiei de cultura, Georgică Severin, fiind concludente si doveditoare.

Membrii care au votat contra transmisilor in direct sunt cei ai majoritatii USL din CNA care recent au aprobat prelungirea licentei Antena 3 fara a lua in considerare frecventele abateri si amenzi primite de Antena 3.

In schimb majoritatea USL ista din CNA a decis sa faca si mai putin transparenta activitatea CNA si au decis ca sedintele CNA sa fie filmate de catre CNA si post fi consultate la cerere dar NU pot fi REPRODUSE in mod public de catre cei care cer consultarea lor. Orice transmisie LIVE a sedintelor este interzisa fara acordul CNA,

CNA a mai decis că jurnaliştii care vor să participe la şedinţele Consiliului trebuie să solicite o acreditare, pentru a putea participa la sedintele CNA iar persoanele private (publicul) pot participa în limita locurilor disponibile după o solicitare adresată Biroului Comunicare şi Relaţii cu publicul din CNA.

Impotriva transmisiei live pe site ul CNA a sedintelor, implicit pentru transparenta si accesul publicului la sedintele PUBLICE ale CNA, au votat Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

In timpul sedintei presedinta CNA l a acuzat pe Valentin Jucan ca “Aţi folosit imaginea Consiliului în scopuri comerciale” cu referire la reclamele ce apar la inceputul transmisiei live realizate de catre Valentin Jucan prin intermediul site ului UStream . Se observa ca doamna Laura Georgescu, care si a expirmat si intentia de a supraveghea internetul in cadrul CNA cu cateva luni in urma conform relatarilor presei, nu are nici o legatura cu mediul online desi se putea informa inainte de acuza. Transmisia este asigurata GRATUIT de catre site ul UStream, care in schimbul gratuitatii afiseaza o reclama la accesarea streamului video.

Conform Mediafax Laura Georgescu a mai declarat că ar fi votat pentru difuzarea online a şedinţelor CNA, pe site-ul cna.ro, dacă nu ar fi apărut incidentul observat de Monica Gubernat privind spoturile comerciale care sunt inserate pe transmisiile difuzate live din şedinţele CNA de către Jucan, pe pagina sa de Facebook.”  A se observa incercarea nereusita de asi motiva gestul de cenzura printr-o motivatie care nu are legatura cu realitatea. Daca ar fi votat pentru transmisia live a sedintelor in cadrul site ului CNA nu ar fi existat problema reclamelor deoarece acest serviciu ar fi fost oferit de catre CNA printr un serviciu de streaming platit CARE NU AR FI PUTUT INTRODUCE RECLAME fara acceptul CNA.

SEDINTELE CNA SUNT TRANSMISE LIVE DE CATRE VALENTIN JUCAN PE SITE UL USTREAM

 

1 thought on “Cearta si cenzura la CNA

  1. Pingback: Monica Gubernat a interzis difuzarea online a sedintei CNA din 04 August | LIVERO

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *