SIGMA TV – Televiziunea ta de practica !

SIGMA TV a fost lansata in anul 1990 de catre Ministerului de Externe Francez şi Universitatea din Bucureşti, In anul 2010 a reaparut pe piata media ca si un produs a unui proiect cu finantare europeana in valoare de 4 milioane de euro. Licenta si proiectul apartin Universitatii Politehnice din Bucuresti si se adreseaza studentilor care doresc sa faca studii de practica in domeniul mass-media.

Desi proiectul beneficiaza de 4 milioane de euro si de 1000 studenti care participa la stagii de practica, site ul postului ( www.sigmatv.pub.ro ) nu a mai fost actualizat din 2012 si nu exista informatii despre ce se va intampla cu acest canal tv, dupa ce proiectul urmeaza sa se finalizeze.

Pagina oficiala pentru proiectul cu finantare europeana este  televiziuneameadepractica.pub.ro

Un punct in minus pentru site ul proiectului este ca, desi proiectul nu este finalizat, nu contine informatii actualizate si forumul proiectului, un loc de intalnire pentru studenti, este doar o platforma de spam nemoderata.

SIGMA TV detine o licenta terestra in Bucuresti (putand fi receptionat pe canalul 25 uhf, daca detineti o simpla antena “de camera”) si nu este retransmis de nici o campanie de televiziune prin cablu, nefiind disponibila nici o varianta online de vizionare a postului tv.

Conform paginademedia.ro, postul de televizine functioneaza in baza unei licente emise in CNA in data de 25 iulie 1995, dar conform gandul,info, licenta de emisie a fost ridicata de catre CNA in anul 2006 pentru ca reprezentantii SIGMA TV au incalcat o intelegere cu CNA , prin care SIGMA TV se angaja ca in decurs de un an, sa difuzeze cel putin opt ore de program propriu pe zi si sa fie preluaat de cel putin o retea de cablu din Bucuresti.

Un punct de vedere, despre licenta SIGMA TV, este asteptat din partea domnului Razvan Frinculescu, reprezentant CNA pe partea de licente de emisie.

Conform 9am.ro, in anul 2005 postul de televiziune urma sa fie relansat de catre Silviu Prigoana, urmand sa ramana un post tv realizat de catre studenti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *