OTV – Dan Diaconescu

Curtea de Apel Bucureşti a respins miercuri, 03.04.2013, cererea de anulare a hotararii Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) privind retragerea licenţei de emisie a OTV. Decizia nu este definitiva si poate fi contestatala instanta suprema, desi licenta de emisie a expirat la 1 Aprilie 2014 si o decizie favorabila a instanteti supreme nu ar oferi dreptul OTV sa reinceapa emisia, singura posibilitate este ca firma detinatoare a licentei sa depuna o noua cerere la CNA.

OTV emite in continuare online la adresa televiziuneapoporului.ro dar programul este realizat din reluari ale emisiunilor la care Dan Diaconescu participa ca si invitat.

OTV ( OGLINA TV ) a fost lansat in anul 2000 dupa ce Dan Diaconescu renunta sa mai realizeze emisiunea “Senzational cu Dan Diaconescu” la postul TELE 7 abc. In acelasi timp pe piata media era distribuit si cotidianul OGLINDA.

In anul 2002 licenta postului este retrasa datorita unei emisiuni in care invitat a fost Vadim Tudor.Dupa 2 ani, in 2005, Dan Diaconescu obtine o noua licenta pentru OTV prin intermediul unei firme noi si cu ajutorul jurnalistului Sorin Rosca Stanescu, care se prezinta in fata reprezentatilor CNA pentru a sustine obtinerea licentei pentru un nou post cu denumirea OTV( Ocram) .

Emisia a continuat pana pe 22 Ianuarie 2013, cand licenta a fost ridicata de catre CNA pentru mai multe amenzi neplatite de catre firma care detinea OTV, firmaaflata in insolventa. Dan Diaconescu delara la Antena 2 ca are de obtinut de la CNA o suma mai mare, in urma proceselor pierdute de CNA, decat suma datorata.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *