Russia Today Germania isi inceteaza emisia

Postul de televiziune RT (Russia Today) Germania, supus sancțiunilor la nivel european, a anunțat oficial încheierea activităților sale în Germania. Subsidiarul RT DE Productions a creat programe pentru postul de televiziune cu limba germană RT DE, care nu avea licenta de emisie eliberata in Germania. 

Recent, canalul RT France si-a întrerupt activitatea. Acest lucru s-a întâmplat după ce Direcția Generală a Trezoreriei Franceze a hotărât pe 20 ianuarie să inghete conturile sucursalei franceze a RT. În martie 2022, Uniunea Europeană a interzis difuzarea și distribuirea conținutului RT. Reprezentantul special al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Josep Borrell, a numit această decizie “o luptă împotriva dezinformării”. Postul de televiziune RT este acuzat de ani de zile de răspândirea teoriilor conspirației, ascunderea și manipularea faptelor și propaganda în numele Kremlinului.

Russia Today este o televiziune rusească care își are sediul în Moscova. Russia Today a fost înființată pentru că autoritățile moscovite voiau un mijloc de comunicare în masă. Scopul era să descrie Rusia ca „un altfel de democrație”, și să sublinieze eșecurile Occidentului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *