Global News Romania: CNA nu aproba schimbarea actionariatului

S.C. ARTFEST CONSULTING SRL București, detinatoarea licentei Global News, a solicitat CNA modificare acționariatului societatii. Modificarea actionariatului a fost deja realizata la ONRC, fara aprobarea CNA.

Prezenta in cadrul sedintei CNA, avocata postului de televiziune a declarat ca modificarea actionariatului societatii nu are nevoie de aprobarea CNA, fiind deja aprobata de catre un judecator si decizia fiind publicata in Monitorul Oficial. De asemenea, aceasta a mentionat ca urmeaza sa se adreseze instantelor competente daca modificarea nu este aprobata.

Reprezentantul CNA, Valentin Jucan, a precizat ca aprobarea CNA este necesara conform reglementarilor in vigoare. In urma voturilor exprimate de membrii CNA, modificarea de actionariat nu a fost aprobata, prin unanimitate de voturi.

In cadrul sedintei CNA din 02.02.2022 s-a constatat ca postul nu emite conform grilei generaliste. Reprezentanta postului a mentionat ca studiourile necesare emiterii conform grilei generaliste nu au fost finalizate, urmand ca dupa finalizarea lor sa se adreseze CNA pentru autorizarea acestora. Emisia la acel moment se facea din sediul autorizat initial (licenta initiala a fost emisa pentru CineTube, post documentare) care nu permite realizarea de emisiuni cu invitati datorita spatiului mic de care dispune.

Conform ForumSoftpedia, postul de televiziune Global News, a inceput sa difuzeze emisiunea Ora de Veghe, cu Adriana Bahmuteanu, din studiorile care nu au autorizarea CNA.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *