Licenta postului ANS TV suspendata

Postul de televziune privat ANS TV (Azerbaijan) a ramas fara licenta de emisie deoarece urma sa transmita un interviu cu Fethullah Gulen, clericul musulman acuzat ca de catre presedintele Turiciei ca a fost in spatele tentativei de lovitura de stat din 2016

Licenta a fost revocata de catre instanta azera la cererea Consiliul Naţional al Televiziunii şi Radioului (NTRC) in baza legii care permite inchiderea canalelor de televiziune care fac propaganda extremista.

 

ANS TV are drept proprietari trei oameni de afaceri azeri si este considerata una dintre putinele televiziuni independente din  Azerbaijan, un stat controlat de catre preşedintele Ilham Aliiev, acuzat de catre opozitie ca inchide entitatile media care il critica.

Presedintele Ilham Aliiev are o relatie apropiata cu presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, si exista stransa colaborare diplomatica intre cele doua tari, in urma careia Turcia sustine Azerbaijanul in confruntarile cu armenii din regiunea Nagorno-Karabah. In Romania, presedintele Turciei are o relatie apropiata cu Victor Ponta, fostul presedinte PSD.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *