TVR se vede de azi in Republica Moldova

Azi la ora 18:06 preşedintele director general al SRTV şi agentul guvernamental al Republicii Moldova, Lilian Apostol, au semnat acordul de soluţionare amiabilă a cererii depuse de TVR împotriva Republicii Moldova la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, la 1 august 2008.

Claudiu Saftoiu: “Grila de programe va fi una dedicata de 24 de ore, cele mai bune selectiuni de pe canalele televiziunii publice, actualitati dar si productii din Republica Moldova,  productii informative si un talk show.”

Oleg Efrim – Ministru al Judistitiei din Republica Moldova Incepand de azi oferim posibilitatea cetatenilor moldoveni sa vada productiile TVR.”

Victor Ponta: “Am incredere in profesionalismul TVR de a informa corect”

Incepand de azi transmisia se va realiza prin intermediul societatilor de televiziune prin cablu din Republica Moldova si prin multiplexul digital experimental care acopera zona orasului Chisinau. Grila dedicata cetatenilor din Republica Moldova, urmeaza sa fie lansata pe 1 Decembrie 2013.

Prezenti la semnarea acordului, jurnalistii din Republica Moldova au adresat intrebari despre acoperirea nationala a postului care prin intermediul societatilor de cablu urmeaza sa ajunga la 50% din populatia Republicii Moldova. Autoritatile de la Chisinau au confirmat aria de acoperire, mentionand ca este o solutie temporara si incepand din 2015 postul de televiziunea TVR va avea o arie de acoperire a 85% din suprafata Republicii Moldova prin intermediul multiplexului digital terestru. Prezentat drept un moment foarte important in istoria TVR si desi la semnarea acordului erau prezente autoritati oficiale din Republica Moldova, jurnalistii romani au preferat sa ignore importanta momentului si prezenta autoritatilor de la Chisinau. O jurnalista de la B1 TV a intrebat despre drepturile de autor si scrisoarea catre FMI. Dupa aceasta intrebare a existat mentiunea ca intrebarile sa fie legate de retransmisia TVR in Republica Moldova, dar asta nu a impiedicat un alt jurnalist roman sa puna o intrebare despre conflictul dintre preimierul Victor Ponta si presedintele PNL, Crin Antonescu.

Se pare ca jurnalistii romani au acum posibilitatea sa invete de la jurnalistii moldoveni, despre ce intrebari se adreseaza la semnarea unui acord intre doua state, mai ales ca premierul Romaniei a dat asigurari ca dupa finalizarea discutiilor despre postul TVR, urmeaza sa raspunda intrebarilor jurnalistilor romani cu referire la alte subiecte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *