NASUL TV a ramas fara LICENTA de difuzare prin cablu

 

Mediafax informeaza ca postul de televiziune NASUL TV a ramas fara licenta de difuzare prin cablu, deoarece licenta audovizuala a expirat pe data de 8 MAI 2013, societatea nesolicitand prelungirea acesteia.

Decizia de retragere a licentei a avut loc in sedinta CNA din data de 17.09.2013,  cand pe lista de discutii a membrilor CNA era si plangerea facuta de managementul postului NASUL TV, impotriva deciziei UPC de a scoate programele televiziunii din grila de baza a operatorului de cablu. Postul trebuie transmis in grila de baza deoarece se afla in lista must-carry a posturilor TV care trebuie preluate obligatoriu de catre toti operatorii de cablu din Romania.

De remarcat ca au fost necesare 5 LUNI pentru ca reprezentantii CNA sa realizeze ca licenta de difuzare prin cablu a NASUL TV a expirat.

Abonatii societatilor de televiziune prin cablu nu sunt afectati de aceasta decizie deoarece Socitetatea Firebreaking News SRL nu a folosit niciodata licenta, postul emitand de la lansare in baza unei licente audiovizuale prin satelit.

Later Edit: Reprezentantii NASUL TV au confirmat pentru site ul nostru, faptul ca emisia postului va continua deoarece nu este vorba de licenta pe care emite efectiv acum NASUL TV. Licenta retrasa fiind obtinuta pe o alta firma decat cea care opereaza acum postul de televiziune.

Emisia pe cablu se face tot in baza licentei de satelit, care este licenta efectiva a postului. Nu este necesara o licenta separata, tocmai de aceea s-a renuntat la licenta de cablu. Potrivit CNA, “Postul de televiziune NAŞUL.TV aparţine radiodifuzorului S.C. NAŞUL, PRIETENII DE PRETUTINDENI ŞI ASOCIAŢII S.A. (licenţa audiovizuală nr. S-TV 291.2/14.12.2011, decizia de autorizare nr. 1815.0/22.03.2012 şi reautorizare nr. 1815.0-1/22.03.2012).” Licenta de cablu retrasa era una secundara, pe care postul nu a folosit-o si pentru care nu a mai cerut reinoirea la expirarea acesteia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *