Patronul ROMANIA TV anchetat de DNA

Potrivit unui comunicat al DNA, Sebastian Ghita este acuzat de sprijinirea unui grup infractional organizat si a fost pus sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile. Sebastian Ghita este patronul postului de televiziune ROMANIA TV.

La iesirea din sediul DNA Sebastian Ghitaa declarat: “Sunt urmarit penal de DNA in dosarul cumnatului lui Ponta. Nu am voie sa ma intalnesc cu Mircea si Vlad Cosma”

Procurorii DNA Ploiesti efectueaza cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni asimilate celor de coruptie si infractiuni de fraudare a fondurilor Uniunii Europene, potrivit unui comunicat transmis marti de DNA. “In cursul zilei de 17 februarie 2015, ca urmare a obtinerii autorizarilor legale de la instanta competenta, sunt efectuate perchezitii domiciliare in 14 locatii, majoritatea situate in municipiile Bucuresti si Ploiesti, acestea fiind sedii de societati comerciale ori domicilii ale unor persoane”, se mai precizeaza in comunicat.

Surse judiciare au declarat ca printre firmele vizate se numara si Exfin 2000 S.R.L,firma infiintata de mama premierului Vicor Ponta. Potrivit Oficiului Comertului, firma Exfin 2000 este detinuta de Natalia Maier si Alexandra Hertanu (sora premierului Ponta).

De asemenea, o firma a lui Iulian Hertanu, cumnatul lui Victor Ponta, impreuna cu mai multe societati, intre care Euroconstruct Trading, ar fi obtinut ilegal un proiect european privind extinderea retelei de canalizare in Comarnic, din care si-ar fi insusit sume mari de bani, prin schimbarea destinatiei fondurilor, sustin surse judiciare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *