OTV nu emite de la VATICAN

 

Declaratiile date de Dan Diaconescu inaintea de relansarea postului, spuneau ca emisia se face dintr-un spatiu apartinand Vaticanului si ca acesta a primit rezidenta din partea Vaticanului.

Informatiile au fost infirmate azi de catre Federico Lombardi – Directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun, care a emis un comunicat de presa prin intermediul biroului de presa ARCB.

Pana acum informatiile oferite de Dan Diaconescu sunt false:

  • OTV nu emite dintr-o caldire aflata pe teritoriul Vaticanului
  • Dan Diaconescu nu a primit rezidenta din partea Vaticanului
  • OTV nu emite terestru digital in Italia ( unele emisiuni urmeaza sa fie preluate de la ROMIT TV dar care va continua sa transmita emisiuni proprii si emisiuni preluate de la Antena 3, urmand sa se semneze un acord cu o televiziune din Republica Moldova pentru retransmisia unor programe )
  • OTV nu emite prin satelitul Eutelsat pe frecventa furnizata de reprezentantii postului ( a existat mentiunea din partea domnului Dan Diaconescu ca sunt probleme la emisia prin satelit si ca urmeaza sa foloseasca frecventa folosita de DDTV )

Comunicatul de presa:

Afirmațiile din mass-media din România conform cărora televiziunea OTV a lui Dan Diaconescu ar fi obținut licența de difuzare de la Vatican, amenajarea studioului într-o „biserică a Vaticanului” și rezidența în Vatican a lui Diaconescu însuși sunt absolut false și nefondate“, afirmă Pr. Federico Lombardi, directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun, într-o declarație trimisă Pr. Francisc Doboş, purtător de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București. Declarația reprezentantului Sfântului Scaun vine după afirmațiile făcute de Dan Diaconescu în Pagina De Media și la B1TV, și preluate pe larg de presa din România.

Pr. Federico Lombardi arată, de asemenea, că „singurele transmisiuni tv difuzate din Vatican sunt cele ale Centrului de Televiziune Vatican”, iar „rezidența în Statul Cetăţii Vaticanului este acordată numai unui număr foarte redus de persoane – ecleziastici sau laici – datorită serviciului lor pentru Sfântul Scaun sau Statul Cetăţii Vaticanului (cea mai mare parte a angajaților Sfântului Scaun și ai Statului Cetăţii Vaticanului au rezidența pe teritoriul italian)”. Directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun îndeamnă totodată „să nu se dea în niciun fel crezare afirmațiilor dlui Diaconescu”

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *