Acoperirea de catre televiziunile de stiri a loviturii de stat din Turcia

In timpul loviturii de stat din Turcia posturile de stiri din Romania acopera partial evenimentul din Turcia.

B1 nu acopera evenimentul prin BreakingNews. Acesta difuzeaza reluari in acet moment.

DIGI 24 emite cu BreakingNews preluand imagini de pe YouTube, CNN si alte posturi de stiri internationale sau din Turcia.

ANTENA 3 emite cu BreakingNews inca de la aparitia primelor informatii in jurul orei 23:30.

ROMANIA TV a avut  momente de BreakingNews incepand cu ora 23:50 dar au fost intrerupe pentru prezentarea stirilor deja difuzate pe parcursul zile. Incepand cu ora 01:00 Romania TV a inceput sa difuzeze reluari

REALITATEA TV prezinta evenimentul cu status de BreakingNews prezentand toate informatiile oferite de oficialitati

TRT Turcia – Televiziunea de stat din Turcia este sub cotrolul armatei si prezinta mesajele acesteia pe o parte din canalele publica. Comunicatul de presa este retransmis in bucla existand informatii ca o parte din personal a fost evacuata din cladirea televiziunii publice.

TRT Avaz

TRT EL ARABIA

TRT TURK

TRT Kurdi

TRT Okul

TRT COCUK si TRT MUZIK nu retransmit mesajul si au emisia intrerupta.

TRT BELGESEL a fost singurul canal care a continuat cu programul normal pana la ora 1:31 (ora Romaniei) cand emisia a incetat. Emisia este incetata si pentru TRT World, TRT Haber, TRT Spor, TRT Diyanet, TRT 3.

Reuters anunta ca 2 rachete au fost lansate catre zona televiziunii de stat ERT care este sub controlul armatei si difuzeaza comunicatele armatei.

ONLINE evenimentele sunt pot fi urmarite pe platformele:

Postul de televiziune Al Jazeera News spune ca “armata principala” urmeaza sa preia controlul Turciei in detrimentul partii din armata care anunta lovitura de stat. Ahmet Davutoglu, fost prim ministru al Turciei, a declarat in cadrul unui interviu live ca “armata principala” va prelua controlul asupra tarii pana “se face dimineata”.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *