TV COSMOS

Cosmos TV a fost un post de televiziune din România înființat în 29 ianuarie 2007 de catre Corneliu Vadim Tudor. În ianuarie 2009, proprietarul grupului Spring TimeMohammad Murad, a cumpărat 90% din acțiunile Cosmos TV.

Lansarea postului a avut loc la  Hotel Intercontinental, avandu-i invitati pe Irina Loghin şi Dumitru Furdui, într-un decor împodobit cu baloane roşii, galbene şi albastre.
Corneliu Vadim Tudor, care s-a prezentat drept acţionarul majoritar al afacerii, a fost gazda evenimentului şi a vorbit despre importanţa momentului, arătând că noua televiziune nu va fi un post de partid sau unul politic, declarand ca emisiunea sa se va numi “Ajutor creştin

Postul a avut sediul pe  Calea Şerban Vodă. La nivelul declaratiilor realizate de catre reprezentantii postului, acesta se dorea un post social şi cultural-educativ, propunându-şi o serie de proiecte filantropice.
Ralu Filip, preşedintele CNA din acea perioada declara ca în documentele primite de CNA, printre acţionari nu figurează şi numele lui Vadim Tudor: “Dacă Corneliu Vadim Tudor are altfel de aranjamente, mai mult sau mai puţin oculte, cu deţinătorii de licenţă, pe asta nu am de unde să o ştiu”, a afirmat Ralu Filip, citat de Mediafax.

Dupa cateva luni de la lansare membrii CNA au constatat ca in programele difuzate de postul Cosmos TV nu apar decat parlamentari PRM, celelalte partide nefiind reprezentate. “Pana acum nu au aparut alte partide acolo”, au spus reprezentantii CNA, Ralu Filip, presedintele CNA, a spus ca acest lucru va fi analizat si, eventual, sanctionat, peste o luna, cand vor fi luate in discutie regula celor trei treimi si egalitatea de exprimare intre Putere si Opozitie pentru toate posturile. Rasvan Popescu, membru CNA, s-a aratat nemultumit de faptul ca CNA asteapta o luna pentru a observa ca sunt doar parlamentari PRM pe acest post. “Asa facem si cu celelalte posturi”, a raspuns Ralu Filip.

Dupa despartirea, cu scandal, de Vadim Tudor actionarul societatii Unicorn Production, care detinea Cosmos TV, a declarat pentru NewsIn ca televiziunea va renunta la specificul politic pentru a deveni un post generalist.

“Am scos emisiunile politice, deoarece dorim sa dam o alta orientare televiziunii si sa prezentam mai multe subiecte din zona socialului, de economic, cultura, invatamant si sport”, a declarat Ciprian Tanasescu. De asemenea, Ciprian Tanasescu a afirmat ca va face investitii in aparatura si ca va angaja oameni noi care sa ajute la reorientarea televiziunii.

RETRAGEREA LICENTEI

Întrunit în şedinţă publică în ziua de 28 octombrie 2010, Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat situaţia prezentată de Biroul Licenţe-Autorizări cu privire la funcţionarea postului de televiziune COSMOS TV.

În urma documentelor puse la dispoziţie de Biroul Licenţe Autorizări în sedinţa publică din ziua de 28 octombrie 2010, membrii Consiliului au constatat că radiodifuzorul nu s-a conformat celor dispuse prin Decizia nr. 911/07.09.2010 şi că difuzarea serviciului de programe pentru care a obţinut licenţă este întreruptă pe o perioadă mai mare decât termenul legal prevăzut la art. 57 alin. (1) lit. b) din Legea audiovizualului.

In urma celor mentionate anterior, CNA a decis sa retraga licenţa audiovizuală nr. S-TV 151/15.06.2006 deţinută de radiodifuzorul S.C. UNICORN PROCUCTIONS S.R.L. prin care functiona COSMOS TV.

COSMOS TV a mai emis o perioada doar online, dupa care a incetat definitiv emisia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *