ROMANIA TV ramane fara nume

Conform REALITATEA.NET, OSIM a respins înregistrarea mărcii “ROMÂNIA TV“. Motivul invocat de specialiştii Oficiului de Stat pentru Invenţii şi Mărci este:  “România reprezintă numele ţării noastre şi trebuie să rămână la dispoziţia tuturor românilor”. OSIM a mai stabilit că marca România TV este lipsită de orice caracter distinctiv şi cuprinde însemne de stat fără autorizaţia organelor competente.

ROMANIA TV a emis pentru prima data sub denumirea RAITARU TV in judetul Gorj. Dupa momentul cumpararii postului de catre deputatul PSD Sebastian Ghita, postul a inceput sa emita sub denumirea de RTV dar in august 2013 tribunalul Bucuresti decide ca RTV nu mai poate sa emita sub aceasta denumire deoarece “RTV” este o marca inregistrata care apartine REALITATEA MEDIA.

Potrivit Buletinului Industrial de Proprietate Intelectuală nr. 9/2008 al OSIM, SC REALITATEA MEDIA SA a făcut cerere de înregistrare pentru marca RTV în 25 martie 2008, cu numărul de depozit M 2008 02769 iar România TV a cerut înregistrarea mărcii RTV în 27 octombrie 2011, cu numărul de depozit M 2011 07610.

Pentru denumirea de ROMANIA TV s-a luptat si Societatea Romana de Televiziune (SRTv), care a depus o contestatie la CNA in decembrie 2011 dar la acel moment, presedintele CNA, Rasvan Popescu a declarat ca este de competenta OSIM sa decida cine are dreptul sa foloseasca aceasta denumirea si au membrii CNA au decis sa pastreze decizia de autorizare prin care RTV Satellite Net SRL, poate emite postul RTV sub noua denumire de ROMANIA TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *