EUROVISION 2016: Ucraina a câştigat!

Ucraina a câştigat competiţia Eurovision 2016, cu piesa “1944“, interpretată de Jamala. Pe următoarele două locuri în clasament s-au situat Australia şi Rusia. Finala s-a desfăşurat sâmbătă seara, la Stockholm, în Suedia.

Ucraina a fost favorita publicului desi din voturile utilizatorilor YouTube se observa ca videoclipul  cu prestatia Ucrainei infinala are cele mai multe voturi negative in comparatie cu restul pieselor participante.

Locul al II-lea a fost ocupat de Australia cu piesa Sound of Silence interpretata de Dami Im.

De ce participa Australia la Eurovision? 

Australia a participat pentru prima data la Eurovision in anul 2015 in urma invitatiei primite din partea EBU. Invitatia a fost trimisa pentru a marca editia cu numarul 60 a Eurovision si trebuia sa fie prima si singura participare a Australiei in cadrul Eurovision.  EBU a anuntat in noiembrie 2015 ca Australia urmeaza sa participe si la editia din 2016 ca urmare a parerilor pozitive primite dupa participarea din 2015. EBU nu a oferit alte detalii despre o eventuala participare a Australiei la urmatoarele editiei ale Eurovision, in acest moment aceasta nu este declarata participant permanent la acest concurs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *